
Honda CRF 250 L İnceleme | Motosiklet İncelemesi
Honda CRF 250 L inceleme videoları genel olarak motosikletin arazi ve enduro kısmını incelerken, motosikletin asfalt tutuşu hakkında bilgi veren incelemeler pek bulunmuyor. Bu yüzden bu içeriğimizde motosikletin her yönüyle incelenip, nasıl bir performansa, yol tutuşuna ve ne tür özelliklere sahip olduğunu sizlere aktaracağız…
Honda CRF 250 L Teknik Özellikler (Motor Özellikleri)
Enduro ve arazi odaklı tasarlanmış olan 250 cc, tek silindir, su soğutmalı bir motosiklet olan Honda CRF 250 L, 6 vites bir motosiklet olarak karşımıza çıkıyor. DOHC motor karakterine sahip olan CRF, bu detayından anlaşılacağı üzere performans odaklı bir motor yapısına sahip. 24 beygirlik bir motor gücüne sahip olan CRF, 250 cc’lik bir arazi motosikletine göre hayli iyi performans sergiliyor. 7.8 litrelik bir yakıt kapasitesinin olması, kullanıcılarına yetersiz gelse de motosikletin hafifliğinin temel yapı taşlarından biri olarak yakıt hacminin düşük olması durumu kabul görüyor. 22.6 Nm’lik bir tork kapasitesine sahip olan CRF 250 L, özellikle ilk kalkışlarda ciddi anlamda tork üretiyor. İlk 100 km/h’ye ulaşması esnasında ürettiği güç ciddi anlamda kendini fark ettirirken, sonrasında ise biraz daha sakinleşiyor. Toplamda boş ağırlığı 146 kg olan CRF, hafif tarafta kalıyor. Motosiklete yapılan yan çanta, top case vb. eklemeler elbette bu ağırlığın daha da artmasına neden olabiliyor. Bu yüzden arazi şartlarında motosikletin bir dikkatli kullanılması gerekiyor. Yüksek ağırlıkla düşmesi durumunda tekrardan kaldırılması zor olabiliyor.
2017 ve sonrası modellerde ön, arka ABS olmak üzere başarılı bir fren sistemi mevcutken, ABS’lerin iptali söz konusu olabiliyor. İstenilirse sadece arka, istenilirse tamamen ABS devre dışı kalabiliyor. Asfalt şartlarında ABS’nin devre dışı kalması önerilmezken, arazi şartlarında arka ABS’nin devre dışı kalması sürücüye önemli bir avantaj sağlıyor.
Ön tarafta 43 mm’lik teleskobik ters çatal bir amortisör ve arkada ise Pro-Link bir amortisörle karşımıza çıkan CRF, arazi şartlarında oldukça büyük konfor sağlıyor. Amortisör yapısının arazi şartlarında sorunsuz çalıştığı söylenebilirken, yumuşak olmasından ötürü asfaltta nispeten biraz daha yetersiz kaldığı söylenebiliyor. Yol tutuş konusunda büyük bir problem yaşatmayan CRF, son derece dengeli bir motosiklet olarak sürücüsüne güven veriyor. Fabrika çıkışlı lastiklerinin asfaltta ve arazi pek güven vermemesi önemli bir sorun olarak kabul edilirken, lastik değişiminin ardından yol tutuş konusunda motosikletin yeteneği ciddi ölçüde artıyor. Arazi ya da enduro odaklı lastik seçimi bu konuda önem taşırken, hem asfalt hem de arazi sürüşü için tercih edilen lastikler, motosikletin her amaca uygun bir şekilde kullanılmasına yardımcı oluyor.
Motosikletin sahip olduğu tüm aydınlatmalar LED teknolojisine sahip değiller. Bu durum genelde pek bir sorun yaratmazken, LED olması elbette motosiklete ciddi bir artı katacak gibi duruyor. Ayrıca Honda CRF 250 L inceleme konusunda dikkat çeken detaylardan biri, arka amortisörün ayarlanabilir olması. Yapacağınız sürüşe göre motosikletin arka amortisörünü sert ya da yumuşak olarak ayarlayabilirsiniz.
Honda CRF 250 L Yakıt Tüketimi ve Yedek Parça
Honda CRF 250 L inceleme konusunda kullanıcıların en çok memnun olduğu konuların başında yakıt tüketimi geliyor. Motosikletin kullanıcıları CRF 250’nin yakıt tüketimini fazlasıyla övüyorlar. Haksız da sayılmazlar çünkü motosiklet full depoyla 250 km’ye kadar görebiliyor. 7.8 litrelik bir yakıt hacmine sahip olmasına rağmen motosikletin full depoyla 250 km’yi görmesi, kullananlar tarafından büyük bir nimet olarak kabul ediliyor. Ayrıca arazi şartlarında bu yakıt tüketimi ciddi bir avantaj sağlıyor. Full depoyla araziye çıkmanız durumunda yakıt kapasitesi arazi etabını bitirmenize yardımcı oluyor. Motosiklet sakin kullanımda 2.8 litreye kadar düşebiliyor. Agresif kullanımda ise 3.5 litre, bazı durumlarda ise 4 litreyi de görebiliyor ancak aynı motor bloğuna sahip olan CBR 250’ye göre çok çok az yaktığı rahatlıkla söylenebiliyor. Bu yakıt verileri karşısında motosikletin 2019 Temmuz ayı benzin fiyatlarıyna göre 18-26 kuruş arasında bir yakıt tüketimine sahip olduğu yorumu yapılabiliyor.
Honda CRF 250 L inceleme konusunda kullanıcılarının memnun olduğu bir diğer konu ise motosikletin yedek parça konusu. Yedek parça temini konusunda kullanıcılar herhangi bir problem yaşamıyorlar. Honda, Türkiye’de son derece geniş bir servis ağına sahip olduğu için sürücüler istedikleri lokasyonda istedikleri parçayı temin edebiliyorlar. Ayrıca motosikletin internet üzerinde de birçok parça bulunuyor. Bu yüzden herhangi bir problem yaşanması söz konusu olmuyor. Yedek parça fiyatlarına bakıldığı zaman ise bazı parçaların gerçekten ucuz olduğu bazı parçaların ise anormal pahalı olduğu görülebiliyor.
Ciddi önem taşıyan parçaların ucuz olduğu ancak ufak tefek olarak nitelendirilebilen, önemsiz parçaların ise normalin dışında bir pahalılıkla kullanıcılarının karşısına çıktığı söylenebiliyor. Kullanıcılar genel olarak bu anormal pahalılıktan şikayetçi olsalar da diğer önemli parçaları ucuza temin edebildikleri için yedek parça fiyatlarından gayet memnunlar.
[sp_ad]
Honda CRF 250 L Uzun Yol, Arazi ve Şehir İçi Performansı
Honda CRF 250 L, hem arazide hem uzun yolda hem de şehir içinde rahatlıkla kullanılabilen bir motosiklet. Tabi seçilen yol şartlarına göre belirli bir miktarda dezavantaj sunsa da tüm yol şartlarında genel olarak memnun eden ve başarılı bir performans sağlıyor.
CRF 250 L, şehir içinde oldukça atik ve performans olarak da yeterli bir motosiklet olarak sürücülerinin karşısına çıkıyor. Yakıt olarak şehir içinde 250 cc bir motosiklete göre son derece cazipken, sportif bir kullanım da sağlıyor. Uzun yolda yakıt kapasitesi sürücülerin en büyük kabuslarından biri olarak kabul edilirken, selesinin rahatsız olması da bir diğer dezavantaj olarak kabul ediliyor. Sürücülerin mutlaka benzin hesaplamasını, nerede benzin alacaklarını veya yanlarında yedek yakıt bulundurup bulundurmayacaklarını iyi bir şekilde belirlemeleri gerekiyor. Motosikletin rüzgardan çok etkilenmesi ve 100 km/h üstünde ön tekerinin çok titremesi, uzun yolda söz edilen bir başka dezavantaj olarak karşımıza çıkıyor. Yine tüm bunlara rağmen bu motosikletle Asya ve Afrika gibi zorlu kıtaları gezen birçok gezgin motosikletçi bulunuyor.
Motosiklet arazi şartlarında ise oldukça konforlu, yeterli ve sürücüsünü memnun eden bir performans sunuyor. Gerek motor performansı, gerek amortisör performansı ve gerekse frenlerin performansı arazi şartlarında sürücüsüne herhangi bir problem yaratmıyor.
Honda CRF 250 L Fiyatları ve 2.el Fiyatları
Ülkemizdeki döviz kurlarının etkisinden ötürü motosiklet şuan için 25.200 TL’ye sıfır olarak bayilerde yerini koruyor. Sıfır fiyatlarının biraz yüksek olması, motosikleti tercih etmek isteyenler için önemli bir engelken, ikinci el fiyatlarının ise son derece geniş bir yelpazede yer aldığı gözlemlenebiliyor.
Honda CRF 250 L inceleme detayları içerisinde dikkat çeken bir diğer konu ise ikinci el fiyatları olarak karşımıza çıkıyor. Model ve KM detayları, motosikletin ikinci el fiyatlarını bir hayli etkiliyor. Haliyle bu durum motosikletin ikinci el fiyatlarının çok geniş bir yelpazede olmasına yol açıyor. En düşük 2013 modelinin olması sebebiyle, 11 bin TL’den başlan ikinci el fiyatları, 24 bin TL’ye kadar çıkabiliyor.