Kawasaki Ninja 250 SL Motosiklet İncelemesi

Güzel bir mazisi olan ancak pek çok motosiklet gibi Euro4 standartları nedeniyle bu maziye veda etmek zorunda kalan Kawasaki Ninja 250, yenilenmiş ve Euro4 standartlarına uymuş bir şekilde Ninja 250 SL olarak ülkemiz motosiklet piyasasına girdi. 2015 yılından itibaren ülkemiz motosiklet piyasasında dolanan 250 SL, piyasaya ilk girdiği günden beri oldukça büyük ilgi çekti ve bu ilginin baş mimarlarından biri motosikletin tasarımıydı. Tasarımın yanı sıra birçok farklılık söz konusuyken, eski ve yeni hali arasındaki fark, Ninja severlerin biraz da olsun gönlünü almaya başardı. Peki, o farklılıklar neler? Yeni Ninja 250 SL nasıl? Hangi konularda başarılı?

Kawasaki Ninja 250 SL Motor Özellikleri (Teknik Özellikler)

Ninja 250 SL’in abisi olan Ninja 250, çift silindirliydi ve gayet performanslı bir motordu. Kawasaki Ninja 250 SL ise tek silindirli ancak abisinden pek geri kalır yanı olmayan bir motosiklet. Kawasaki’nin 250 cc klasmanında kros tipi motosikletinden alınan motor bloğu, biraz daha geliştirilerek, karşımıza yeni 250 SL’i çıkardı. 29 beygir ve 22.6 Nm torka sahip olan bu motor, 250 cc klasmanına göre oldukça yeterli teknik özelliklere sahip.

Motosikletin Malezya’da üretiliyor olması ilk başta motosiklet severlerin aklında bir kurt düşürmüyor değil ancak motosikleti deneyen bir sürücü, Malezya’dan herhangi bir eser olmadığını çok iyi bir şekilde anlayabiliyor. Öte yandan motosikletin tasarımı konusunda yoğun bir mesai verildiği rahatlıkla söylenebilir. Tasarımın en ince detaylarından biri, motosiklet fan açtığı zaman, radyatörden gelen sıcağın bacaklara değil de özel tasarlanan grenaj yapısı sayesinde motosikletin alt tarafından havaya karışması. Bu detay gerçekten birçok motosiklet kullanıcısını cezbeden detaylar arasında yer alıyor.

Motosikletin abisi tamamen analog ve biraz eski bir teknolojiye sahip olan gösterge paneline sahipken, 250 SL, çok daha modern, tamamen elektronik ve güzel bir görüntüye sahip olan gösterge paneliyle sürücüsünün karşısına çıkıyor. Gösterge panelinde hararet hakkında herhangi bir bilgi olmaması, en büyük dezavantajlardan biri.

Motosikletin önde 37 mm’lik amortisörleri yol tutuşu gayet başarılıyken, ayarları arka amortisörler de yine motosikletin önemli avantajlarından biri olarak karşımıza çıkıyor. Motosiklet Dunlop marka olan oldukça kaliteli bir lastikle gelirken, bu sayede sürücüyü herhangi bir lastik masrafından kurtarıyor. Motosikletin kilo olarak da oldukça ideal bir seviyede olduğu söylenebilir. ABS’siz versiyonu 151 kiloyken, ABS’siz versiyonu 151 kilo.

Kawasaki Ninja 250 SL Yakıt Tüketimi ve Yedek Parça

Kawasaki Ninja 250 SL’in abisine göre bir diğer önemli avantajları arasında yakıt tüketimi öne çıkıyor. Motosiklet ortalama 100 km’de 3.45’lik bir yakıt tüketimiyle sürücülerin karşısına çıkıyor. Yani 100 kilometre yol kat etmek için 20 ila 25 TL arasında bir yakıt yeterli olabiliyor. Eski Ninja 250’lerde ise 100 km’de yakıtın 4-5 litreleri zorladığı görülüyor.

Kawasaki sadece 250 cc kategorisinde değil, tüm kategorilerde en pahalı yedek parça fiyatlarına sahip bir marka. Bu nedenle sürücünün önceden koruma takozu, elcik koruma vb. önlemleri alması, ileride olası kazalarda büyük masrafların önüne geçebilmesine yardımcı olabilir. Yedek parça ve servis ağı konusunda herhangi bir problemi yok ancak fiyatların biraz cep yaktığını söylemek mümkün.

Kawasaki Ninja 250 SL Sıfır ve 2. El Fiyatları

Motosikletin 250 cc 2019 ve 2018 modeli ülkemizde bulunmuyor ancak Ninja 250 SL’e yakın olan 400 cc motosikletin şuan güncel sıfır fiyatı 57.750 TL olarak karşımıza çıkıyor.

Kawasaki Ninja 250 SL ikinci el fiyatları ise pek geniş bir yelpazede yer almıyor. 15.500 TL ile 20.000 TL arasında 2. el bir 250 SL’e sahip olmak mümkün olabiliyor. 15-17 bin TL arasındaki motosikletlerin biraz km’leri yüksek oluyor ancak bu bir sorun değil. Bunun nedeni ise 250 SL’in uzun kilometreler boyunca herhangi bir sıkıntı çıkartmamış olması ve kullanıcılar arasında bilinen mekanik bir kronik arızasının bulunmaması.

İlgili Makaleler

Bir Yorum

  1. Dunlop marka lastik iyi hoş da bizim memleketin yollarında pek sağlam tutar mı bilemiyorum daha önce hiç dunlop markasını kullanmamıştım, yeni R25 lastikleride bundan sanırım. Son olarak çıkardığı Ninja 400 nasıl 57 bin istiyor anlamıyorum o paraya memlekette temiz CBR600 alınıyor. Ninja 300 de Malezya’da ürettiği için parçalar belli bir zaman sonra açma yapıyormuş. Yani sonuç olarak Kawasaki zengin motoru bence, bizim gibi garibanlar CBF150’ye devam.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu