TVS Apache 150 RTR Motosiklet İncelemesi

150 cc motosiklet denildiği zaman akla ilk olarak Honda CBF 150 veya çeşitli Çin motosikletleri gelir. Bu modeller arasında unutulan, değeri bilinmeyen ve gerçekten kullanıcılarını üzmeyen motosikletlerin başında TVS Apache 150 RTR gelir. “Az yakar çok kaçar tabiri” sanki Apache için ortaya çıkarılmış. En büyük rakiplerinden biri olan CBF daha hızlı, daha atik ve daha az yakıyor. Ayrıca parça konusunda da oldukça uygun. Peki, bu motosiklet ne gibi özelliklere sahip? Avantajları neler? Fiyatları ne durumda?

tvs apache rtr 150
Tvs Apache 150 rtr

TVS Apache 150 RTR Motor Özellikleri (Teknik Özellikler)

Tam olarak 147,5 cc olan Apache, en çok ismiyle dikkat çeken bir motor. Özellikle kendini çekirdekten Apache hisseden kişiler, bu motora daha çok yöneliyorlar. Tek silindir ve 5 vites olan Apache, 2019 yılı itibariyle yaklaşık 12 senedir ülkemiz motosiklet piyasası içerisinde bulunuyor. Bu nedenle artık oturmuş bir motor bloğu ve kronik sorunlarının sıfıra indiği rahatlıkla söylenebilir. 13.5 beygir ve 12.3 Nm torka sahip olan Apache, bu değerlerle rakiplerine oranla bir adım öne çıkıyor.

Her ne kadar resmi değerlerde Apache’nin son hızının 125 km/h olduğu belirtilse de motosiklet uygun yol koşullarında 130’lu hızları zorlayıp, 140 civarı hızlara ulaşabiliyor. Ön disk fren iken arkanın kampana olması, bu motorun en önemli dezavantajlarından biri olarak biliniyor. Ayrıca motorun ne çok rahatsız eden ne de kendini tam olarak belli etmeyen bir titreşimi var. Apache’nin çok titrediği yönünde bir söylenti piyasada sıkça dolansa da kullanmayan birçok kişi bu durumdan şikayetçi. Kullananların titreşim konusunda çok fazla şikayet ettikleri görülmüyor.

Motosikletin kendi rakiplerine göre büyük bir fark yaratan göstergesi bulunuyor. Elektronik ve analog devir göstergelerine sahip olan RTR 150, bunun yanı sıra elektronik göstergesi içerisinde birçok bilgiyi de kullanıcılarına sunuyor. Motosikletin 0-60 km/h değerini kaç saniyede yakaladığı, yakıt göstergesi, motosikletin görmüş olduğu en yüksek hız, trip A ve trip B gibi birçok bilgi göstergede yer alıyor.

TVS Apache 150 RTR Yakıt Tüketimi ve Yedek Parça

150 cc sınıfında belki de en az yakan motorlardan biri olan Apache, sakin kullanımda 9-10 kuruş gibi değerleri görüyor. Yani motorun yakıt yakmadığı adeta kokladığı bu değerler sayesinde anlaşılabiliyor. Eğer devirli kullanım söz konusu olursa, 17 ila 20 kuruş arasında bir yakıt tüketimi söz konusu oluyor. En az ve en çok yakıt tüketimiyle aradaki farkın bu kadar yüksek oluşu, motosikletin karbüratörlü olmasından kaynaklanıyor.

Yedek parça konusunda her kullanıcı kendi bulunduğu ilde TVS servisi bulamasa da yedek parçalarını rahatlıkla internet üzerinden temin edebiliyor. Ayrıca çıplak bir tasarıma sahip olması ve karmaşık bir motor bloğunun olmaması, parça temininden sonra her türlü sorunun üstesinden gelinebileceğini gösteriyor. Yedek parça fiyatlarının gayet uygun olduğunu söylemek mümkün ancak bazı yedek parçalarda fiyat dengesizlikleriyle karşılaşılması söz konusu olabiliyor. Yani bazı parçaları anormal bir şekilde pahalılaşabiliyor.

TVS Apache 150 RTR Fiyatları

Motosikletin sıfır olarak 2016 modelleri mevcut. 2016 modelleri ise bayiden bayiye fiyat farklılıklarıyla alıcılarının karşısına çıkıyor. Bazı bayiler 7600 TL civarında satışı gerçekleştirirken, bazı bayiler ise 8 bin ve 9 bin TL arasında bir rakamla motosikleti satışa sunuyor. Ayrıca ikinci el piyasasında da yelpazenin her bütçeye uygun olduğunu söylemek mümkün. TVS Apache’nin ikinci el fiyatları, 3 bin TL civarında başlayıp, 7500 TL gibi fiyatlara kadar çıkabiliyor. Km ve yıl fiyatların değişim göstermesi konusunda büyük önem taşırken, çanta, sis farları, koruma takozu vb. birçok aksesuar da motosikletin fiyatını önemli ölçüde etkileyebiliyor.

İlgili Makaleler

3 Yorum

  1. Alacak arkadaşlar alırken dikkatli olun motor sağlam’mı frenler nasıl diye 2 elini almadan önce bi tur atın derim. İlk motorum bu aldığımızdan 1 hafta sonra beni yolda bırakmıştı yağ yakıyormuş motor, buji başı falan bayağı bi leş olmuştu her 100 km de buji başını benzin döküp yakıp temizliyorduk, 600-700 km arası buji değiştiriyorduk o sorunları kendimizde çözüyorduk. Birde motorunuza bakın biz aldığımızda pek bakmadık frenlere falan, lastik kabakmı sağlam’mı umurumuzda olmuyordu ayağımızı yerden kessin yeter kafasında takılıyorduk, sonra ya doğru gerek lastik gerek fren problemleri yaşamaya başladım yol tutmama fren kapma vb. bu halde ben bunla 100 km bi yol yapacaktım yolda 2 kez ölümden döndüm, birinde fren kaptı motor kaydı yan yattım diğerinde fren yaptım lastik iyi olmadığı için yolda tutmadı az kalsın yoldan aşağı uçuyordum. Yolu iyi kötü bitirdik direk ilk iş olarak arka fren mekanizmasında bakım yaptırdım ve kampanaya giden teli değiştirdi usta. Para olmadığı için lastik almak biraz zaman aldı ama 1 ay sonra lastik işini bizim birader halleti ondan sonra zaten ben memleketten ayrıldım biraderde motoru satmış. Hala bizim ilçede motoru gördükçe anılarım aklıma geliyor. Bana ve kardeşime bayağı sorun yaşatmasına rağmen seviyordum o motoru sanırım ilk motorumuz diye olması gerek.

    1. Zamanında alırken dikkat etmedik bir arkadaşa güvenerek aldık oda alacağı zaman pek ilgilenmedi direk parayı verip aldı o yüzden büyük sıkıntılar çektik ama sonuçta iyi kötü bir motosikletimiz vardı ve aşırı zevk alıyordum onun yanında motosikletin devamlı arıza vermesi nedeniyle motorun bakımını kendimiz yapacak seviyeye geldik gecenin birinde yolda kalan motosiklet için yataktan kalkıp dağın tepesinde deposuna kadar söktüğümü biliyorum 🙂

      1. Aynen bizde öyle bi an yaşamıstık gecenin 3 e kadar motor la uğraşıyoduk

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu